Meerdere eredivisiespelers op verlanglijstje van AZ

22 mei 2015, 09:40   Bijgewerkt: 22 mei 2015, 12:45

AZ is, na het in de wacht slepen van de derde plaats in de Eredivisie en een ticket voor de Europa League, druk bezig met de samenstelling van de selectie voor het volgende seizoen. In de zoektocht naar aanwinsten hebben de Alkmaarders onder meer hun oog laten vallen op Jesper Drost en Marcel Ritzmaier. De spelers van respectievelijk PEC Zwolle en PSV staan op het verlanglijstje van de Noord-Hollandse club.

AZ moet het vertrek van Nemanja Gudelj (Ajax), Wesley Hoedt (Lazio), Simon Poulsen (PSV) en Esteban (nog niet bekend) opvangen, terwijl ook Jeffrey Gouweleeuw, Steven Berghuis en Aron Jóhannsson een begeerde status hebben. "Maar het voordeel is dat het verkopen van spelers na de transfer van Gudelj geen absolute noodzaak meer is", doelt trainer John van den Brom tegenover Voetbal International op de transfersom van 6,3 miljoen euro voor Gudelj.

Jop van der Linden werd al gepresenteerd als eerste aanwinst, de 24-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van Go Ahead Eagles. Jan Wuytens mag door zijn komst vertrekken. Ondertussen wordt FC Dordrecht-middenvelder Joris van Overeem (20) ook gezien als een versterking. "Hij is een ander type dan Gudelj, maar ik ben onder de indruk geraakt van wat ik Joris dit seizoen heb zien doen", zegt Van den Brom.

Willem II-back Mitchell Dijks wordt ook gevolgd, maar Ajax en Feyenoord hebben ook interesse. Naast de vleugelverdediger houdt AZ Ritzmaier en Drost dus in de gaten. "In die hoek moeten we het vooral zoeken", stelt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Er liggen geen miljoenen klaar om uit te geven en we moeten dus creatief zijn. Maar we hebben jaren geleden niet voor niets ingezet op de eigen jeugd. Daar plukken we inmiddels steeds vaker de vruchten van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen