Niet Koeman, maar Mourinho is Manager van het Jaar

22 mei 2015, 10:22

Ronald Koeman heeft in Engeland naast een eervolle prijs gegrepen. De oefenmeester van Southampton was genomineerd voor de prijs van Manager van het Jaar, maar heeft zijn meerdere moeten erkennen in José Mourinho. De manager werd op overtuigende wijze kampioen met Chelsea en dat heeft de Portugees de award opgeleverd.

Koeman kreeg dit seizoen de taak om het enigszins uitgeklede Southampton - er vertrokken veel sterkhouders uit het St. Mary's-stadion - naar een hoger niveau te tillen. Met gerichte aankopen lukte dat uitstekend. Als opvolger van de eveneens succesvolle Mauricio Pochettino deed Koeman het zelfs nóg beter dan zijn voorganger. Hij vestigde een puntenrecord met The Saints en is met nog één speelronde te gaan nog steeds in de race voor Europees voetbal.

Garry Monk (Swansea City), Nigel Pearson (Leicester City) en Arsène Wenger (Arsenal) waren de andere genomineerde managers, maar zij moesten het dus stuk voor stuk afleggen tegen Mourinho. Het is de derde keer dat de Portugees met de prijs aan de haal gaat, in 2005 en 2006 kreeg hij de onderscheiding ook.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen