Feest bij La Ling: "Ajax loten zou helemaal een stunt zijn"

22 mei 2015, 12:13

Tscheu La Ling heeft een mooi succes neergezet met AS Trencín, waar hij clubeigenaar is. De oud-prof werd vier jaar geleden door Johan Cruijff, toenmalig lid van de raad van commissarissen, naar voren geschoven als directeur van Ajax. Het directeurschap in Amsterdam kwam er destijds niet van, waardoor hij naar Slowakije verkaste. Met Trencín is hij kampioen geworden, nadat de nationale beker ook al gewonnen werd.

Zonder zelf te spelen - concurrent FC Zilina verloor van Slovan Bratislava - werd Trencín kampioen van Slowakije. "De hele regio staat op z'n kop. Zaterdag spelen we tegen Zilina en omdat de druk er nu af is, hoop ik dat het een mooi feest gaat worden", stelt La Ling in gesprek met De Telegraaf. De ploeg heeft zich geplaatst voor de tweede voorronde van de Champions League. Als we die doorkomen kunnen we Ajax loten. Dat zou helemaal een stunt zijn."

Het geheim van Trencín? "Er is een duidelijke structuur, waardoor iedereen aan hetzelfde touw trekt", antwoordt La Ling. "Zo is de Ajax-visie hier snel opgepakt. We hebben de jongste ploeg, spelen het meest aanvallend en zijn het productiefst. Omdat iedereen vanuit dezelfde visie werkt, zijn er ieder jaar stappen gemaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen