FC Volendam komt late gelijkmaker te boven

22 mei 2015, 22:01

Voor FC Eindhoven leek het even een mooie avond te worden, nadat Anthony van den Hurk vlak voor tijd de 1-1 op het scorebord had gezet. Maar Volendam gaf het niet op en via Kevin van Kippersluis werd er toch nog gewonnen. Daarmee staat FC Volendam er goed voor in de play-offs, maar FC Eindhoven is nog niet verslagen en kan komende maandag de zaak nog redden.

De echte sensatie zat in de slotfase, maar ook in de eerste helft gebeurde er genoeg in Volendam. Echt briljant was het spel van beide ploegen niet, vermakelijk was het wel. Voor beide doelen gebeurde genoeg. FC Volendam kreeg kansen via Marengo en Brands, terwijl voor FC Eindhoven Roald van Hout en Branco van den Boomen gevaarlijk waren. Het ontbrak vooral aan een goede afwerking, waardoor beide ploegen zonder doelpunten naar de kleedkamers gingen.

Na de hervatting startte FC Eindhoven goed. Joey Sleegers kreeg een prima mogelijkheid op de eerste treffer, maar raakte de lat. Daarmee leken de bezoekers het startsein te geven voor een offensief en FC Volendam kwam steeds meer in de verdrukking. Maar zoals wel vaker viel ook nu de goal aan de andere kant. Henny Schilder liet het thuispubliek juichen door een corner binnen te koppen. Na de goal van Schilder zette Volendam wat meer aan en leek het zelfs de score te verdubbelen, maar Overtoom en Brands kregen de bal er niet in.

Ook FC Eindhoven kon nog scoren, maar opnieuw zat het Sleegers niet mee. Deze keer stond de paal een treffer in de weg. Uiteindelijk kregen de bezoekers dan toch de felbegeerde goal. Via Van den Hurk maakte de ploeg in de blessuretijd gelijk. Daarmee leek er een goed resultaat in te zitten, maar Kevin van Kippersluis dacht daar anders over. Hij bezorgde FC Volendam toch nog de overwinning.

Maandag staan beide ploegen weer tegenover elkaar, dan in Eindhoven. Een kleine zege is genoeg voor FC Eindhoven, terwijl FC Volendam bij elk ander resultaat dan verlies sowieso door is. Gezien de wedstrijd van vanavond, kan het nog alle kanten op.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen