Onmachtig Emmen delft in eigen huis onderspit tegen Roda

22 mei 2015, 22:02   Bijgewerkt: 22 mei 2015, 22:12

Emmen is er vrijdagavond niet in geslaagd een voorsprong te nemen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. In de eerste van de twee ontmoetingen met Roda JC delfden de Rood-Witten in eigen huis met 0-1 het onderspit. Mark Höcher was met een rake vrije trap de gevierde man bij de Trots van het Zuiden.

(Nep)pistolen, scheurende auto's en politie. Het zou zomaar een scène uit een Hollywood film kunnen zijn. Niets bleek minder waar. Het waren namelijk FC Emmen spelers Omar Kavak, Saïd Bakkati en Danny Menting die afgelopen woensdag (20 mei) een 'geintje' uithaalden op de A28. Het kwam het drietal op een avontuur in de cel te staan. Volgens Emmen-trainer Joop Gall hebben de escapades geen negatieve invloed gehad op de voorbereiding: 'Het gedoe heeft natuurlijk veel aandacht gekregen, maar heeft de voorbereiding niet verder verstoord. Er is over gesproken en het is nu klaar.'

In het tweede bedrijf was dat niet anders. Roda koesterde haar voorsprong en slaagde erin de wedstrijd te controleren. Een aanvallend ideeëloos FC Emmen kwam er totaal niet aan te pas. Roda kreeg zelfs nog een kans op de 0-2, ware het niet dat Van Hyfte faalde om de bal uit een corner het laatste zetje te geven. FC Emmen daarentegen, verzorgde tegen het einde nog een heus slotakkoord, maar het mocht niet baten. Peters kopte het leder op aangeven Bakkati net naast het doel en dus bleef het 0-1. Aanstaande maandag (25 mei) is de return in Kerkrade.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen