De Graafschap wint: "Dit is een goede uitgangspositie"

22 mei 2015, 22:19

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vanavond (vrijdag) in de play-offs om promotie/degradatie een belangrijke zege geboekt op Go Ahead Eagles. In Doetinchem werd het 1-0 voor de Superboeren, die daardoor maandag met een goed gevoel afreizen naar Deventer voor de return. "Het is te overbruggen voor ze, maar ze moeten nu. Go Ahead heeft geen keus", zegt coach Jan Vreman.

De trainer van De Graafschap houdt wisselende gevoelens over aan het heenduel, zo zegt hij bij Omroep Gelderland. "Dit is een goede uitgangspositie. We winnen en dit is een goede uitslag, maar het had ook beter kunnen zijn", weet de trainer. "We kregen meer ruimte en kansen in de slotfase. Dan was het nog lastiger voor ze geworden. Dat is dus jammer."

Met name in de eerste wist De Graafschap niet te imponeren. "Dat heeft natuurlijk ook met Go Ahead te maken", doceert Vreman. "Ze houden de ruimtes klein. In de voeten aanspelen is dan lastig. In de tweede helft gebeurde dat beter. Toen kregen we ook een klein beetje meer ruimte en dat is gewoon makkelijker. Ja, ik wisselde aanvallend. Dan blijf je ook op je sterkst denk ik."

Maandag staat de return in Deventer op het menu. Dat duel begint om 12.30 uur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen