NAC Breda steelt de zege op bezoek bij ongelukkig VVV

22 mei 2015, 22:48

NAC Breda heeft een stap in de goede richting gezet in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Op bezoek bij VVV Venlo won het met 0-1, maar de eindstand in De Koel was geflatteerd. De Brabanders ontsnapten aan een vroege rode kaart en werden nog gered door de paal én de lat. 

Na een wisselvallig seizoen wist VVV zich uitstekend te herpakken in de slotfase van de competitie. De ploeg won op overtuigende wijze van kampioen NEC en zette FC Oss vervolgens opzij in de strijd om play-offs voor promotie en degradatie. Een fraaie generale repetitie dus voor de dubbele ontmoeting met het kwakkelende NAC.

In die strijd gaat het niet om mooi en verzorgd voetbal, het gaat simpelweg om overleven. En dat begreep NAC heel goed. De bezoekers lieten VVV het initiatief nemen, wat in een paar gevaarlijke momenten resulteerde voor het doel van Jelle ten Rouwelaar. De ervaren doelman kon ploegmaat Mats Seuntjens op de blote knieën bedanken nadat de aanvaller de bal alsnog van lijn haalde. De volledige selectie kon scheidsrechter Siemen Mulder overigens ook op de blote knieën bedanken, toen Joeri de Kamps slechts geel kreeg voor een onbesuisde en onbegrijpelijke karatetrap.

Terwijl het geloof in een goal bij de Limburgers groeide, was het de ploeg uit Breda die op voorsprong kwam. NAC wachtte telkens af en counterde vervolgens op dodelijke wijze, vooral dankzij de snelheid van Guyon Fernandez en smaakmaker Adnane Tighadouini. Eerstgenoemde beloonde zijn loopacties met een treffer. Oog in oog met VVV-sluitpost Niki Mäenpää hield Fernandez als een echte spits het hoofd koel, na de zoveelste steekpass binnendoor: 0-1.

Maar vreemd genoeg was het tegendoelpunt voor de thuisploeg juist voer voor meer strijd en power. VVV blééf maar komen, vooral na een uur voetbal. Het zat echter niet bepaald mee voor de nummer 7 van de Jupiler League. De supporters in De Koel gingen met de minuut intenser meeleven met de elf spelers in de gele shirts, zeker toen Melvin Platje binnen 60 seconden de lat én de paal raakte. De goaltjesdief verraste Ten Rouwelaar volledig met een briljante lob vanaf ruim twintig meter, maar de doelman werd gered door het aluminium. Even later raakte Platje ongelukkig de paal na een slimme steekpass.   

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen