De Kamps in opspraak na charge: "Waanzinnige overtreding"

22 mei 2015, 23:45

NAC Breda mazzelde vrijdagavond naar een 0-1 zege op bezoek bij VVV Venlo. Na afloop van de wedstrijd in de play-offs op promotie/degradatie ging het vooral over Joeri de Kamps. De middenvelder van NAC Breda vloog in de eerste helft met een harde charge in op Jeffrey Altheer en kreeg slechts een gele kaart. Dit tot onbegrip in het kamp van VVV, terwijl ook NAC-coach Robert Maaskant schande spreekt van de actie van zijn middenvelder.

De trainer van NAC werd na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports geconfronteerd met de beelden van de tackle. Op de beelden is te zien dat De Kamps met zijn noppen hard het bovenlichaam van Altheer raakt. "Dit slaat nergens op", zegt hij. "Ik ga hem hier ook op aanspreken, het is gewoon een hele stomme overtreding. Dit moet je gewoon niet doen."

VVV-coach Maurice Steijn is duidelijk. "Dit was een waanzinnige overtreding. Dit is een dieprode kaart. Ik had het in de wedstrijd al gezien, dus ik twijfelde geen seconde of het een rode kaart was. Tot mijn verbazing gaf de scheidsrechter geel, anders konden wij zeventig minuten met elf tegen tien spelen. Als de tackle vijf centimeter naar links ingezet wordt, castreert hij hem bijna."

"Het was niet mijn intentie om hem te schoppen", reageert De Kamps. "Maar het was gewoon een ongelukkige overtreding. Ik schrok wel, want ik raakte hem op zijn bovenlichaam." De middenvelder vindt echter niet dat zijn tackle een rode kaart verdiende. "Een gele kaart was op zijn plaats. Voetbal is een contactsport. Mijn vader zegt altijd dat je dan maar op dammen moet gaan, want dan krijg je nergens last van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen