Coach Winter mist vaste krachten: "Ik ben teleurgesteld"

23 mei 2015, 11:37

Bondscoach Aron Winter baalt ervan dat hij niet met de sterkste selectie van Oranje Onder-19 kan afreizen naar het EK in Griekenland. Ajax geeft Riechedly Bazoer, Donny van de Beek en Jairo Riedewald niet vrij, Vitesse en AZ staan Kevin Diks en Dabney Dos Santos niet af en Feyenoord laat Bart Nieuwkoop, Jari Schuurman en Calvin Verdonk thuis. "Ik ben teleurgesteld", reageert Winter bij de NOS.

"Spelen tegen de beste landen uit deze leeftijdscategorie is heel goed voor de ontwikkeling van deze spelers. Dat weet ik zeker, honderd procent. Voor jongens die in de basis spelen van het eerste elftal kan ik het wel begrijpen, maar anders niet", vervolgt Winter. "Voor spelers die niet vast in het eerste staan, is zo'n EK juist heel goed om mee te maken. De clubs denken daar soms anders over en dat is hun goed recht. Dat heb ik te respecteren. De clubs zijn altijd leidend. Het is teleurstellend, maar ik moet verder." 

Het EK vindt plaats tussen 6 en 19 juli. Volgens de clubs hindert dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ondanks dat Winder enkele sterkhouders mist, heeft hij er vertrouwen in dat Oranje goed gaat presteren. "Er blijven genoeg goede spelers over", vindt Winter. "We hebben nog steeds een mooie selectie, waarmee we ver kunnen komen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen