De Kamps heeft spijt: "Ik wil dit graag rechtzetten"

23 mei 2015, 14:22   Bijgewerkt: 23 mei 2015, 14:28

Joeri de Kamps heeft daags na zijn harde charge op Jeffrey Altheer van VVV Venlo het boetekleed aangetrokken. De middenvelder van NAC Breda raakte vrijdag met een harde charge het bovenlichaam van Altheer en kreeg slechts een gele kaart. Na afloop van het duel liet hij verrassend genoeg weten dat hij de charge geen rode kaart vond. Daar is hij een dag na de wedstrijd op teruggekomen.

"Een gele kaart was op zijn plaats. Voetbal is een contactsport. Mijn vader zegt altijd dat je dan maar op dammen moet gaan, want dan krijg je nergens last van", zei hij vrijdag voor de camera van FOX Sports. In een verklaring op de website van NAC wil hij die ongelukkige uitspraken herstellen. "Ik wil nogmaals aangeven dat het een ongelukkige situatie was en niet ingegeven met de intentie om iemand de wedstrijd uit te schoppen", zegt hij. Altheer moest na de tackle geblesseerd het veld verlaten.

"Ik ben hiervan geschrokken en wil dan ook graag mijn excuses aanbieden aan Jeffrey. Uit mijn interview na de wedstrijd is dat gisteren niet goed gebleken en dat wil ik graag rechtzetten. Ik begrijp dat ik gezwijmeld heb met de kleur van de kaart. De scheidsrechter had ook rood kunnen geven. Ik werk er met de trainers continu aan om mijn spel op dit gebied te verbeteren. In mijn pogingen van meerwaarde te zijn voor deze club, ga ik daarin nog te vaak over de schreef."

Trainer Robert Maaskant, die vrijdag na het duel sprak van een 'hele stomme overtreding', heeft vanochtend een gesprek gevoerd met De Kamps over het incident.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen