Promes: "Bijzonder dat ik in Rusland zoveel waardering voel"

23 mei 2015, 15:18

Quincy Promes deed afgelopen zomer menig wenkbrauw fronsen, toen bekend werd hij FC Twente verruilde voor Spartak Moskou. Er werden vraagtekens gezet bij de transfer, maar aan het eind van het seizoen kan de conclusie getrokken worden dat Promes zich in Rusland goed ontwikkeld heeft. De 23-jarige aanvaller is zelf tevreden over zijn debuutseizoen bij Spartak.

Hij scoorde elf keer in 26 competitiewedstrijden en werd in november en april verkozen tot Speler van de Maand. "In twee van de zeven maanden die bal winnen is wel heel speciaal, dat zegt iets over mijn prestaties hier", beseft Promes in gesprek met VI. "Ik vind het bijzonder dat ik in Rusland veel waardering voel. Want hier noemen ze me in de rijtjes met Hulk en Salomón Rondón."

Individueel heeft Promes dus een prima seizoen achter de rug, met het team ging het iets minder. Kwalificatie voor de Europa League lijkt twee wedstrijden voor het einde een illusie. "Op te veel momenten hebben we onnodig punten laten liggen. Zonde, al zijn we in de meeste topduels overeind gebleven. Uit won Spartak van CSKA, twee keer versloegen we Dinamo Moskou. En laatst tegen Zenit Sint-Petersburg stonden we tot de laatste minuut op voorsprong... Hadden we toen de winst gepakt, dan weet ik zeker dat we Europees voetbal zouden halen. Maar ons probleem lag vooral in de wedstrijden tegen de kleinere teams. Dat zal beter moeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen