Napoli lijkt Champions League te moeten vergeten

Ger
23 mei 2015, 20:05   Bijgewerkt: 23 mei 2015, 20:14

Napoli dreigt naast een plek in de voorronde van de Champions League te grijpen. De equipe van trainer Rafael Benitez verloor met 3-1 op het veld van landskampioen Juventus.

Napoli had een zege nodig om nog serieus kans te maken op deelname aan de Champions League. Door de nederlaag blijft de achterstand op de derde plaats, momenteel in handen van Lazio, drie punten. De directe concurrent heeft bovendien nog een wedstrijd extra te spelen. Napoli zelf komt dit seizoen nog maar één duel in actie in de Serie A.

Juventus opende de score in de dertiende minuut via Roberto Pereyra. Napoli, dat het nog altijd moet stellen zonder de geblesseerde Jonathan de Guzman, kwam kort na de hervatting op gelijke hoogte. Doelman Gianluigi Buffon stopte eerst nog wel een strafschop van Lorenzo Insigne, maar was kansloos op de rebound van David López. Door een treffer van Stefano Sturaro verkreeg Juventus echter weer een voorsprong.

Napoli-verdediger Miguel Britos moest vlak voor het einde met een directe rode kaart vertrekken. Die straf was het gevolg van een kopstoot aan het adres van Alvaro Morata. Uit de toegekende penalty legde invaller Simone Pepe vervolgens de eindstand vast.

Door het resultaat in Turijn is AS Roma zeker van een plek bij de eerste drie in de Serie A. Het is nog wel de vraag of de Romeinen eerst een voorronde moeten afwerken om de Champions League te bereiken. Juventus is vanzelfsprekend al zeker van een startbewijs voor het miljoenenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen