Barcelona geeft zege weg in afscheidsduel Xavi

Ger
23 mei 2015, 20:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft de afscheidswedstrijd van Xavi in het eigen Camp Nou niet winnend weten af te sluiten. De landskampioen moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Deportivo la Coruña: 2-2. De laagvlieger dwong dankzij het puntje op het nippertje lijfsbehoud af.

Het duel stond voor de thuisploeg volledig in het teken van clubicoon Xavi, die zijn laatste competitiewedstrijd speelde namens de Catalanen. Ook voor Thomas Vermaelen was de ontmoeting met Deportivo speciaal. De oud-Ajacied maakte na maandenlang blessureleed eindelijk zijn debuut voor Barcelona. Door twee doelpunten van Lionel Messi leek de equipe van trainer Luis Enrique hard op weg naar de overwinning.

De bezoekers knokten zich in het laatste half uur echter van 2-0 terug tot 2-2. De treffers van Lucas en Diogo Salomão bezorgen Deportivo naast het puntje bovenal een nieuw seizoen op het hoogste niveau. Xavi kreeg vijf minuten voor tijd een publiekswissel. De geëmotioneerde middenvelder werd vervangen door Andrés Iniesta.

Granada CF voorkwam eveneens degradatie door thuis gelijk te spelen tegen Atlético Madrid: 0-0. SD Eibar en UD Almeria zakken na dit seizoen wel af naar de Segunda División. Hekkensluiter Córdoba wist al langer dat handhaving onmogelijk was.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen