Xavi: "Het was onmogelijk om de emoties te verbergen"

24 mei 2015, 09:13

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen van FC Barcelona stond zaterdagavond geheel in het teken van een vertrekkend clubicoon. Xavier Hernández Creus, kortweg Xavi, werd na zeventien seizoenen in de eerste selectie te hebben gespeeld afgezwaaid in het Camp Nou. Hij vertrekt komende zomer naar Al Sadd, een club uit Qatar.

De supporters van de Catalaanse topclub eerden de 35-jarige middenvelder onder meer met een groot spandoek. Daarnaast werd Xavi luidkeels toegezongen en kreeg hij een staande ovatie bij zijn [a,http://www.fcupdate.nl/video/9493/publiekswissel-voor-barca-icoon-xavi/,_blank,publiekswissel]. "Ik was de gelukkigste man ter wereld", zegt de Spanjaard over alle positieve aandacht. "Ik wil iedereen bedanken voor de onvoorwaardelijke steun. Dat is echt geweldig. Wat ze ook zeggen, dit is de beste club ter wereld."

Een overwinning leverde de afscheidswedstrijd van Xavi niet op, er werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Deportivo La Coruña. Toch was het een prachtige dag voor de vertrekkende clublegende. Het leverde de nodige emoties op. "Het was onmogelijk om die te verbergen. Ik probeerde me sterk te houden, maar het was zo emotioneel allemaal."

"Er liggen hier heel veel buitengewone herinneringen en dat maakt me intens gelukkig. Ik heb een fantastische carrière gehad. Die heb ik overigens nog steeds", vervolgt Xavi. "Het afscheid geeft me een dubbel gevoel. Ik denk dat ik Barça meer ga missen dan dat de club mij gaat missen. Ik heb dit shirt meer dan 25 jaar gedragen, het was mijn leven. Barça is groter dan alles", stelt de routinier.

"Maar het is nog niet helemaal afgelopen, we hebben nog twee finales te spelen", doelt hij op de finale van de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao en de Champions League-eindstrijd tegen Juventus

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen