Kluivert staat open voor Ajax: "Zou een logische stap zijn"

24 mei 2015, 09:45

Het is vandaag (zondag) exact twintig jaar geleden dat Ajax de Champions League in de wacht wist te slepen. Op 24 mei 1995 wist Patrick Kluivert de Amsterdammers in Wenen naar de winst van de cup met de grote oren te schieten tegen AC Milan. "Een doelpunt met een grote impact", blikt de oud-spits terug.

Kluivert kwam rond minuut zeventig het veld in tijdens de CL-finale tegen Milan, hij verving Jari Litmanen. Vlak voor tijd bezorgde hij Ajax met een bekeken puntertje een enorm succes. "Het was een waanzinnig moment, het startschot voor én een van de hoogtepunten van mijn carrière", zegt de voormalig international tegen BuzzS. "Het is altijd bijzonder om de beelden terug te zien."

Kluivert vindt het jammer dat een dergelijke prestatie niet meer mogelijk is gebleken voor Nederlandse clubs. "Het is jammer dat Nederland niet zo ver meer is gekomen in het hoogste clubtoernooi. We moeten concurreren met het grote geld en dan is het moeilijk om het sterkste team van Europa te krijgen. Ook een kwartfinale of halve finale wordt al lastig, denk ik. Maar je weet in het voetbal nooit hoe een team zich manifesteert."

Op het moment is Kluivert bondscoach van Curaçao. Hij koestert echter nog veel liefde voor de club waar hij opgegroeid is. "Ajax heeft een speciaal plekje in mijn hart", stelt Kluivert, die wel openstaat voor een comeback in Amsterdam, als assistent-coach of hoofdtrainer. "Dat zou een logische stap zijn. Ik ken de filosofie van de club als geen ander. Wie weet gebeurt het nog in de toekomst. Die deur houd ik altijd op een kier."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen