Van Praag sluit nieuwe wereldvoetbalbond niet uit

24 mei 2015, 13:18

Komende vrijdag wordt eindelijk duidelijk wie er voorzitter van de FIFA mag zijn. Mocht de huidige preses Sepp Blatter aanblijven voor een vijfde ambtstermijn, dan sluit Michael van Praag niet uit dat er een nieuwe wereldvoetbalbond wordt opgericht. Dat heeft de voorzitter van de KNVB, die zich in aanloop naar de FIFA-verkiezing terugtrok als kandidaat, tegen de NOS gezegd.

"Het gaat om het welzijn van de organisatie FIFA. Dan heb ik argumenten waarom ik vind dat de heer Blatter niet moet doorgaan. Die probeer ik ze dan uit te leggen. Als blijkt dat men daar nog niet voor wil gaan, dan merken we dat wel", stelt Van Praag, die stelt dat er goed gekeken moet worden naar de motivatie van de stemmers. "Dan moeten we te zijner tijd maar eens kijken wat de temperatuur is in de voetbalwereld en hoe we daarop moeten reageren of niet."

Na het terugtrekken van Luis Figo en Van Praag is de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein de enige overgebleven uitdager van Blatter. Ondertussen zijn er dus voorzichtig geluiden over een nieuwe wereldvoetbalbond te horen. Vice-voorzitter Jim Boyce van de FIFA denkt dat dit geen enkele zin heeft. "Ik denk dat er geen land in de wereld is dat het WK niet wil winnen. Ik heb al die geruchten gehoord, maar het heeft geen kans van slagen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen