Jans: "Vervelend, maar het was een historisch seizoen"

24 mei 2015, 14:58   Bijgewerkt: 24 mei 2015, 15:11

Voor PEC Zwolle is het seizoen ten einde gekomen. De houder van de Johan Cruijff Schaal bleef in het tweede deel van de confrontatie met Vitesse steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor het uitgeschakeld is in de play-offs om Europees voetbal. Het heenduel in Zwolle was namelijk in Arnhems voordeel (1-2) geëindigd. Ondanks de eliminatie kan men bij PEC Zwolle vol trots terugkijken op het seizoen.

"Verliezen blijft vervelend, maar het was een historisch seizoen", concludeert trainer Ron Jans na afloop van het duel in Arnhem voor de camera van FOX Sports. "We hebben gewoon geschiedenis geschreven. 2014/1015 wordt later misschien wel herinnerd als het beste seizoen ooit voor PEC Zwolle. In de toekomst willen we er uiteraard nog wel een schepje bovenop doen, maar het is onwezenlijk."

Vooraf werd PEC Zwolle zo goed als kansloos beschouwd, maar de blauw-witten kwamen nog aardig dicht in de buurt van een daverende verrassing. "Ik vond de tweede helft best spectaculair. Toen hebben we het gewoon goed gedaan. Het had echt nog gekund, ik had het gevoel dat we de buit nog konden pakken. Bij 1-2 zou er verlengd worden en dat kon zomaar gebeuren. Het kon uiteraard ook zo voorbij zijn, met de snelle aanvallers van Vitesse."

Het mocht dus niet zo zijn, wat tot teleurstelling leidt bij Jans. "We hebben alles geprobeerd, geknokt en het waardig afgesloten", vindt hij wel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen