Maradona: "Blatter maakt FIFA speeltuin voor corruptie"

25 mei 2015, 10:19

Diego Maradona heeft flink uitgehaald naar FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De Argentijnse voetballegende noemt de Zwitser een 'dictator'. Onder Blatter is de mondiale voetbalfederatie een 'speeltuin voor corruptie' geworden, vindt Maradona.

Komende vrijdag vindt de verkiezing voor het voorzitterschap van de FIFA plaats en Blatter is favoriet om de strijd van de Jordaanse prins Ali Bin al-Hussein te winnen. Is dat het geval, dan gaat hij voor zijn vijfde ambtstermijn. Maradona zou dat helemaal niets vinden. "Voetbal is de laatste jaren in negatieve zin veranderd. Ooit was het een sport om trots op te zijn, nu is de FIFA een speeltuin voor corruptie geworden", zegt Maradona in opiniestuk op de site van The Telegraph.

"Onder Blatter is de FIFA een schande en een pijnlijke vernedering geworden voor iedereen die van voetbal houdt", sneert Maradona verder. "Waarom? Het is absurd dat iemand voor een vijfde termijn gaat, dat is niet acceptabel in een democratie. Bij de FIFA kan het blijkbaar wel, we zitten voor altijd vast aan die dictator", doelt de Argentijn op Blatter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen