Platini wil exit Blatter: "FIFA heeft nieuwe leider nodig"

25 mei 2015, 11:42

UEFA-voorzitter Michel Platini hoopt niet dat Sepp Blatter komende vrijdag de verkiezing om het voorzitterschap van de FIFA wint. De Zwitser heeft de beste papieren om de strijd te winnen van de Jordaanse prins Ali Bin al-Hussein, maar Platini stelt dat het een slechte zaak zou zijn als Blatter voor zijn vijfde ambtstermijn bij de wereldvoetbalbond mag gaan.

"Mijn standpunt blijft dat de FIFA een nieuwe leider nodig heeft", sprak Platini tegen L'Equipe. "Ik heb op persoonlijk vlak niets tegen Sepp, ik heb respect voor hem. Hij heeft goede dingen gedaan, maar op een gegeven moment moet je het stokje overgeven. Dat zei Sepp ook over Lennart Johansson in 2007, toen ik president van de UEFA werd."

Daar laat Platini het niet bij. "Blatter hoeft niet te liegen, we weten allemaal dat hij niet herkozen wil worden omdat hij zijn missie niet heeft afgerond of omdat hij grote plannen heeft met de FIFA. Hij is gewoon bang voor de toekomst. De FIFA is dusdanig zijn leven dat hij zichzelf compleet met de bond identificeert. Die angst is menselijk, maar als hij echt van de FIFA houdt, dan moet hij niet alleen maar aan zichzelf denken."

"Als Blatter op zijn post blijft, dan gaat dan ten koste van de geloofwaardigheid en de autoriteit van de FIFA", vervolgt Platini. "Prins Ali heeft mijn steun, al mag ik niet stemmen. Ik weet zeker dat Ali een geweldige voorzitter is, hij heeft de kwaliteiten en een passie voor voetbal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen