Roda-coach Plum opgelucht: "Maar ben geen blije trainer"

25 mei 2015, 18:29

In Kerkrade is de hoop op promotie naar de Eredivisie nog levend. Roda JC speelde vandaag (maandag) met 2-2 gelijk tegen FC Emmen, in de return van de play-offs. Omdat de Limburgers vrijdag met 0-1 zegevierden, mag Roda zich dus opmaken voor de eindstrijd. Trainer Rick Plum is opgelucht, maar niet te spreken over het spel van zijn team.

Roda had het in eigen stadion lastig met Emmen, zo zag Plum. "Ik ben zeer opgelucht", zegt hij voor de camera van FOX Sports. "Hier staat geen blije trainer, omdat we niet op de juiste manier gespeeld hebben. Maar dat telt niet in deze wedstrijden en we hebben de volgende ronde gehaald. Daar ben ik trots op."?

Dat Roda nauwelijks in het spel kwam, lag volgens Plum aan FC Emmen. "Dat is zeker de verdienste van onze tegenstander", vindt de trainer. "Wij kwamen niet in ons spel en dan krijg je dit soort wedstrijden. Dat we door zijn is een teamprestatie, want we hebben hard gewerkt. Dit is het succes van ons collectief", aldus Plum, die hoopt dat VVV Venlo en niet NAC Breda de tegenstander wordt in de finale. "Het zou mooi zijn als er een Limburgs onderonsje komt, dat betekent dat er in ieder geval weer een club uit Limburg in de Eredivisie speelt. Wij zullen er dan voor strijden dat wij dat worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen