AS Roma wint derby en is zeker van CL, Lazio moet vrezen

25 mei 2015, 20:08

AS Roma is zeker van de tweede plaats in de Serie A en komt komend seizoen uit in de Champions League. Dat is de conclusie die getrokken kan worden na de Derby della Capitale van vanavond (maandag). Roma won op bezoek bij de rivaal op de voorlaatste speeldag met 1-2 van Lazio Roma. De club van Stefan de Vrij moet nu op de slotdag te derde plaats zien veilig te stellen, tegen Napoli.

In de Derby della Capitale leek de thuisclub een punt uit het vuur te slepen, toen Filip Djordjevic in de 81ste minuut de 1-1 maakte. Hij kopte binnen na een mooie aanval, waarin Miroslav Klose de bal met het hoofd perfect teruglegde op Djordjevic, die met een kopbal de 1-1 op het bord bracht. Toch bleek dat niet genoeg voor een belangrijk punt voor Lazio. Roma stelde vier minuten daarna al orde op zaken, via invaller Mapou Yanga-Mbiwa. De middenvelder liet een vrije trap perfect van het hoofd glijden en kopte feilloos raak in de verre hoek.

Juan Iturbe had AS Roma in de 73ste al op 0-1 gebracht. De kleine aanvaller tikte van dichtbij binnen, na een goede voorzet van Victor Ibarbo. Ibarbo haalde met de uitstekende assist op dat moment zijn gram, omdat hij kort daarvoor nog een levensgrote kans om zeep had geholpen. De invaller schoof de bal bij een 0-0 stand uit kansrijke naast de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen