Real Madrid ontslaat coach Ancelotti na teleurstellend seizoen

25 mei 2015, 20:22

Real Madrid heeft trainer Carlo Ancelotti de laan uitgestuurd. De Koninklijke maakte het ontslag van de oefenmeester vanavond (maandag) op een speciaal belegde persconferentie bekend. De Italiaanse coach greep afgelopen seizoen naast alle prijzen met Real Madrid en daardoor heeft de club besloten afscheid te nemen van de trainer.

Ancelotti werd in 2013 aangesteld als opvolger van José Mourinho bij de club uit de Spaanse hoofdstad. Hij zette toen zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. In zijn eerste jaar greep hij naast de titel, maar legde wel beslag op de felbegeerde Champions League en de Spaanse beker. Ook won hij de Wereldbeker voor clubs en de Europese Supercup.

Dit seizoen liep het minder bij Real Madrid en zag Ancelotti zijn ploeg op alle fronten naast de prijzen grijpen. In de competitie werd Real tweede, achter FC Barcelona. In de Spaanse beker werd de club in de achtste finale uitgeschakeld door Atlético Madrid. In de CL werd Real Madrid in de halve finales over de knie gelegd door Juventus.

De teleurstellende prestaties zijn voor de clubleiding dus reden gebleken om afscheid te nemen van de coach. Sterspeler Cristiano Ronaldo nam het na de laatste competitiewedstrijd nog op voor zijn coach, maar dat mocht dus niet baten. "Hij is een geweldige coach en een fantastisch persoon. Ik hoop dat we volgend jaar ook samenwerken", zei hij toen. Door het ontslag van Ancelotti mag Real Madrid op zoek naar de dertiende hoofdcoach sinds de eeuwwisseling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen