Galatasaray landskampioen na 'rode' misstap Fenerbahçe

25 mei 2015, 21:14

De champagne kan worden ontkurkt bij Galatasaray. De club van Wesley Sneijder is vanavond (maandag) zonder te spelen kampioen geworden van de Turkse Süper Lig. Dit omdat concurrent Fenerbahçe op de voorlaatste speeldag niet verder kwam dan 2-2 bij Istanbul Basaksehir. Met nog één wedstrijd te gaan bedraagt de voorsprong van Galatasaray nu vijf punten op de club van Dirk Kuyt. Fenerbahçe eindigde het duel overigens met zeven man.

De titel is de twintigste in de clubgeschiedenis voor Cim Bom. Vorig seizoen greep het team van Kuyt nog de titel, maar door de 2-2 remise van vanavond gaat dat dit seizoen definitief niet nog eens gebeuren. Fener moest winnen op bezoek bij de stadgenoot om het in Turkije tot de laatste speeldag spannend te houden. Het werd na rust echter duidelijk dat dat niet ging lukken. Mehmet Batdal kopte na rust de 1-0 binnen en zorgde tien minuten na de openingsgoal voor een verdubbeling van de marge. Via Diego Ribas en Pierre Webó kwamen de bezoekers in de laatste tien minuten nog wel terug in het duel, maar verder dan 2-2 kwam de ploeg niet.

Namens de thuisclub miste Batdal daarna nog een strafschop. In de laatste tien minuten liep het duel nog uit de hand, want de bezoekers kregen maar liefst vier rode kaarten. Mehmet Topuz, Bruno Alves, Caner Erkin en doelpuntenmaker Webo mochten allen vroegtijdig douchen.