Feyenoorders vallen om: "Ligt niet alleen aan Rutten"

26 mei 2015, 08:19

De wedstrijd tegen sc Heerenveen bleek voor Feyenoord een ongekende slijtageslag. Meerdere spelers van de Rotterdamse club kregen last van kramp en de invalbeurt van Luke Wilkshire vormde, op fysiek vlak, het dieptepunt van het duel. De Australiër kwam als invaller van het veld, maar moest na enkele minuten alweer naar de kant. Omdat Feyenoord niet meer kon wisselen, moest het daarna met tien man verder.

De ongelukkige invalbeurt van Wilkshire leidde tot woede bij veel van zijn teamgenoten, die hem een gebrek aan professionaliteit verweten. Met tien tegen elf ging het in verlenging mis voor Feyenoord (2-2). "Het zorgde inderdaad even voor onrust", geeft coach Giovanni van Bronckhorst toe in De Telegraaf.

In AD Sportwereld gaat inspanningsfysioloog Raymond Verheijden in op de opmerkelijke fysieke problemen bij de Rotterdamse club. "Het Fred Rutten-effect is dat zijn elftallen in de slotfase van de competitie vaak in elkaar storten. Dat was eerder dit seizoen te zien. Dat is jammer, want Rutten is echt een prima trainer die zoveel beter zou zijn als hij dat probleem eens aanpakt." Toch stelt hij dat ook de warmte, alle stress na de trainerswissel, de druk op de wedstrijd en korte hersteltijd na de heenwedstrijd tegen sc Heerenveen een rol speelden. "Je kunt daarvan dus onmogelijk zeggen dat het alleen aan Rutten lag, daar is te veel voor gebeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen