Van Hanegem: "Met die gasten kom je geen stap verder"

26 mei 2015, 08:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem is helemaal klaar met de ellende van Feyenoord. De oud-middenvelder stelt in zijn column in AD Sportwereld dat hij zich enorm ergert aan de huidige situatie in de Kuip. Feyenoord greep maandag naast een ticket voor de Europa League, door in de play-offs te verliezen van sc Heerenveen.

"Ik zat gisteren naar Go Ahead te kijken en realiseerde me dat Feyenoord twee keer van die ploeg heeft verloren, in de beker en thuis in de competitie. Dat is echt niet te geloven. Daar moet je je als Feyenoord diep voor schamen. Het is verschrikkelijk hoe Go Ahead voetbalde. Maar die club speelt volgend seizoen wel Europees voetbal, en Feyenoord niet! Ik zou erom moeten lachen als het niet zo triest was", begint hij.

De Kromme stelt dat Feyenoord, als het zo doorgaat, ook de komende jaren niets gaat winnen. Hij heeft begrip voor teleurgestelde fans die maandag voor het laatste fluitsignaal het stadion verlieten. "Om je club zo te zien stuntelen, doet zo veel pijn. Er is hard gewerkt, hoor je mensen dan zeggen. Dat is toch het eerste vereiste? Vooral omdat je als Feyenoord niet de klasse hebt die je zou moeten hebben, moet je je net zoals andere ploegen een slag in de rondte werken. Tegen Heerenveen werd inderdaad heel hard gewerkt, maar dat hadden ze ook tegen Go Ahead-thuis moeten doen. Want dan had je de punten wel gepakt en had Feyenoord zich gewoon voor de Europa League geplaatst", wijst hij fijntjes op de thuisnederlaag tegen de Eagles.

Van Hanegem benadrukt dat de ploeg onder coach Fred Rutten dit seizoen maar liefst 29 punten minder pakte dan kampioen PSV. "Het is ook weer overdreven om Fred van alles de schuld te geven. Ik vind dat Rutten ook een heleboel dingen niet goed heeft gedaan. Maar er zitten bij Feyenoord toch ook commissarissen, directeuren en assistent-trainers die hadden kunnen ingrijpen? Alleen hebben ze daarboven niet het idee dat ze iets verkeerds doen. Daarom ziet het er dus niet naar uit dat het beter gaat worden. Wilkshire, Kazim, Manu, Achahbar hebben, wat ik heb gelezen, allemaal bijgetekend. Met die gasten kom je geen stap verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen