FC Twente strikt Van Leeuwen als technisch manager

26 mei 2015, 10:20   Bijgewerkt: 26 mei 2015, 10:27

Niet Fred Rutten, maar Ted van Leeuwen wordt de nieuwe technisch manager van FC Twente. De voormalig beleidsmaker van Vitesse en AGOVV komt over van Anorthosis Famagusta uit Cyprus, waar hij ook als technisch directeur actief is, en tekent voor drie jaar. Dat bevestigt de club op haar website.

Van Leeuwen maakte naam in de voetbalwereld als journalist voor Voetbal International. Vervolgens ging hij als directeur aan de slag bij AGOVV, waar hij indruk maakte door voor weinig geld spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Nacer Chadli binnen te halen. Dit trio speelt momenteel op het hoogste niveau in respectievelijke Duitsland, Italië en Engeland. Daarna werkte hij bij Vitesse, waar hij één seizoen samenwerkte met coach Fred Rutten. Diezelfde Rutten werd nu gezien als kandidaat voor de functie van technisch manager bij FC Twente. Na zijn vertrek uit Arnhem, in 2014, werkte Van Leeuwen op Malta en Cyprus.

"Ik heb erg veel zin om bij FC Twente aan de slag te gaan", zegt Van Leeuwen over zijn dienstverband in de Grolsch Veste. "Na het kampioenschap in 2010 en de tweede plaats het jaar erop waren de prestaties minder, maar ik beschouw de club als een van de grootste van Nederland, bovendien een zeer sympathieke club. In de gesprekken zaten we al vrij snel op één lijn. Ik realiseer me dat de club momenteel een zware periode doormaakt en dat de mogelijkheden beperkt zijn. In dit soort situaties is het eerst zaak om te overleven, vervolgens proberen te stabiliseren en daarna kun je weer denken aan uitbouwen. Die complexiteit beschouw ik als een geweldige uitdaging en daar wil ik me samen met de gehele club keihard voor gaan inzetten."

Voorzitter Aldo van der Laan is ervan overtuigd dat hij met Van Leeuwen de juiste man voor de job gevonden heeft. "We hebben de afgelopen periode diverse gesprekken met Ted van Leeuwen gevoerd en zijn blij dat hij naar FC Twente komt. Met hem halen we een zeer capabele technische bestuurder binnen die leiding zal geven aan het voetbalbedrijf. Bovendien heeft hij veel ervaring op het gebied van scouting. Hij heeft bijvoorbeeld bij AGOVV aangetoond met weinig middelen goede en creatieve spelers te kunnen halen. In die periode was hij onder andere verantwoordelijk voor het aantrekken van Huntelaar, Chadli, Mertens en Verhaegh."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen