Coach Schaaf stelt Eintracht teleur met vertrek

26 mei 2015, 13:12   Bijgewerkt: 26 mei 2015, 14:14

Het huwelijk tussen Thomas Schaaf en Eintracht Frankfurt heeft niet lang geduurd. Na één seizoen heeft de coach de clubleiding gevraagd om zijn tot medio 2016 doorlopende contract te ontbinden, een verzoek waar mee ingestemd is. Dat meldt de ploeg uit de Duitse Bundesliga op haar website.

Het vertrek van Schaaf is opmerkelijk, want onder zijn leiding presteerde Frankfurt zeker niet slecht. "Met een negende plaats en 43 punten heeft Thomas Schaaf de doelstellingen die wij hem gegeven hadden, ruim behaald. De samenwerking was goed, dat hebben wij hem de afgelopen dagen ook meerdere keren laten weten. We betreuren het zeer dat hij niet verder wil gaan op de ingeslagen weg en hebben tot het laatst geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen, wat helaas niet gelukt is", zegt voorzitter Heribert Bruchhagen.

Zijn avontuur bij Eintracht Frankfurt was voor de 54-jarige Schaaf zijn eerste klus als trainer buiten Bremen. Eerder was hij tussen 1999 en 2013 hoofdcoach van Werder Bremen, de club waarvoor hij tussen 1978 en 1995 als speler uitkwam. Met Werder won hij, als coach, één landstitel en drie keer de DFB Pokal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen