Aanklager wil Bunnikside leeg houden tegen Ajax

26 mei 2015, 14:56   Bijgewerkt: 26 mei 2015, 15:06

Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, moet FC Utrecht in de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax zijn meest fanatieke supporters missen. Hij wil dat de Bunnikside leeg blijft, zo blijkt uit een strafvoorstel dat hij dinsdag aan de club gedaan heeft. Ook moet FC Utrecht een boete van 10.000 euro betalen.

Fans van FC Utrecht lieten zich begin april tegen Ajax niet bepaald van hun beste kant zien. Er werden antisemitische leuzen gezongen. Dit leidde onder meer tot aangifte van de Stichting Bestrijding Antisemitisme. Ook de Federatief Joods Nederland sprak er schande van en pleitte er zelfs voor dat de KNVB de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, maar moest laten overspelen. Daar wilde de voetbalbond niet aan, maar het stelde wel een onderzoek in naar de spreekkoren. Dat onderzoek heeft geleid tot dit voorstel van de aanklager.

FC Utrecht moet nu bepalen of het akkoord gaat met het voorstel van de aanklager. Als de club dat doet, blijft de tribune achter één van de doelen tijdens de volgende editie van FC Utrecht-Ajax leeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen