West Ham gaat via Fair Play-ranglijst Europa in

26 mei 2015, 15:57

Voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007 gaat West Ham United weer Europa in. De ploeg uit Londen is winnaar geworden van het Engelse Fair Play-klassement en omdat Engeland in het internationale klassement bij de eerste drie eindigden, krijgen de Hammers een ticket voor de Europa League.

Het laatste optreden van West Ham in Europa was van korte duur, in het seizoen 2006/2007 was Palermo in de eerste ronde van de UEFA Cup te sterk. Ditmaal stroomt het, evenals bijvoorbeeld Go Ahead Eagles in Nederland, al in de eerste voorronde in. "We starten begin juli en dat brengt uitdagingen met zich mee. Maar voor de hele club gaat het een geweldige ervaring zijn om de Europa League in te gaan", laat de clubleiding weten. De eerste wedstrijden in de eerste voorronde van de Europa League zijn op donderdag 2 juli.

Naast West Ham United gaan ook Tottenham Hotspur en Liverpool namens Engeland de Europa League in. Het laatste ticket is voor Southampton of Aston Villa, afhankelijk van het resultaat in de finale van de FA Cup. Wint Arsenal de finale van Aston Villa, dan mag de ploeg van manager Ronald Koeman Europa in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen