Brood hoopt: "Ik reken erop dat NEC mij deze stap gunt"

27 mei 2015, 07:57

Een overstap van Ruud Brood naar PSV lijkt een stukje dichterbij gekomen te zijn. Omdat de Eindhovenaren geen transfersom wil overmaken naar NEC leek het een lastig verhaal te worden, maar de succescoach rekent op coulance van zijn huidige werkgever. Brood moet er met NEC uit zien te komen, omdat hij nog een doorlopend contract heeft in het Goffertstadion.

PSV legt de bal dus bij Brood. "Ik reken erop dat als ik de stap wil maken, NEC mij die gunt en er ook aan mee zal werken", stelt de coach, die dit seizoen op imponerende wijze het kampioenschap in de Jupiler League in de wacht wist te slepen, in De Telegraaf. "Ik denk dat ze bij NEC ook trots zijn als iemand vanuit de Jupiler League, waarin we dit seizoen gespeeld hebben, de stap naar een topclub kan maken", aldus Brood.

De keuzeheer van NEC was tot dusver alleen nog maar werkzaam in de Jupiler League en de onderste regionen van de Eredivisie. "Het is heel eervol dat een topclub je wil hebben. Er zitten veel aantrekkelijke kanten aan, zoals de Champions League volgend seizoen", weet Brood, die nog om tafel gaat met Phillip Cocu, maar al wel telefonisch contact had met technisch manager Marcel Brands. "Dat was allemaal vrij duidelijk. PSV wil me graag hebben. Ik moet nu voor mezelf een beslissing nemen en kijken wat het beste bij me past. Dat kan snel gaan."

Brood is de beoogde opvolger van Ernest Faber, die de deur van het Philips Stadion achter zich dicht trekt. Verder behoort Chris van der Weerden als assistent tot de technische staf van Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen