Van Leeuwen: "Twee tot drie jaar om erbovenop te komen"

27 mei 2015, 08:55

Ted van Leeuwen staat voor een monsteropgave bij FC Twente. De voormalig beleidsmaker van Vitesse en AGOVV zal de financieel en sportief geplaagde Tukkers de komende drie jaren helpen om puin te ruimen en de boel weer op te bouwen. "Ik zie clubs in de problemen als een project", zegt de nieuwe technische manager van Twente in gesprek met de NOS.

In de Grolsch Veste is het momenteel zeer onrustig, weet Van Leeuwen uiteraard. Onder meer de positie van coach Alfred Schreuder staat zwaar onder discussie. Daar wil de nieuwe technisch directeur niet te veel zeggen. "Dat is iets wat FC Twente op moet oplossen en daarna gaan we verder. Ik ben nog niet begonnen, dus kan daar nog niets over zeggen", aldus de nieuwe technische man, die eerder al eens samenwerkte met de bij Feyenoord vertrokken Fred Rutten, maar benadrukt dat dit niets zegt. "Ik heb daar prettig met Rutten samengewerkt, maar ook met Schreuder."

Het moge duidelijk zijn dat de spelersgroep er komend seizoen heel anders uitziet bij Twente. "Er moet geld binnenkomen door transfers en dan moet ik kijken hoe de vertrokken spelers zo goed mogelijk vervangen kunnen worden. Dat wordt inventief werken. Het is evident dat we een heel goede schaduwlijst moeten hebben", legt Van Leeuwen uit. "De ervaring leert me dat het twee tot drie jaar kost om erbovenop te komen. In het eerste jaar ligt de prioriteit bij het overleven en het terugwinnen van het vertrouwen van de supporters. Dan kan je in het tweede jaar stabiel naar de subtop om vervolgens potentieel waardevolle spelers aan te trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen