Hiddink: "Iedereen is van het grote belang doordrongen"

27 mei 2015, 09:10

Voor het Nederlands elftal staat de komende tijd in het teken van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van 12 juni. Bij een verlies wordt het voor Oranje een lastig verhaal om het EK 2016 in Frankrijk te halen, waardoor een overwinning een vereiste is. De situatie doet bondscoach Guus Hiddink denken aan 1995. "Toen heb ik in eenzelfde situatie gezeten met het Nederlands elftal als nu."

Twintig jaar geleden ging Oranje met 1-0 ten onder in Wit-Rusland, waardoor het kansloos leek om zich te kwalificeren voor het EK 1996 in Engeland. "Edwin van der Sar debuteerde en we verloren met 1-0. Door een doelpunt van Gerasimets. Dat vergeet ik nooit meer en daar denk ik dezer dagen weleens aan terug", aldus Hiddink in De Telegraaf. Hij hoorde toen van journalist Marcel van der Kraan dat concurrent Tsjechië wonderbaarlijk genoeg met 1-0 van Luxemburg had verloren. Een gelukje voor Oranje, weet Hiddink. "Zover willen we het nu zeker niet laten komen in Letland."

"Ik heb al met bepalende spelers gebeld en ze verteld wat ons te wachten staat in Riga. Onder andere Robin van Persie. Iedereen is van het grote belang van deze wedstrijd doordrongen en wil zo vlak voor het einde van het seizoen nog een keer vol gas geven", zegt Hiddink, die twintig jaar geleden zag dat alle Ajax-internationals nog euforisch waren vanwege de Champions League-winst. "Nu hebben onze internationals minder te vieren. Natuurlijk zitten er een paar prijswinnaars tussen, maar de Champions League is natuurlijk andere koek. Daarom geloof ik niet dat het moeite zal kosten iedereen bij de les te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen