KNVB geschokt door nieuws over FIFA-functionarissen

27 mei 2015, 10:29

De KNVB is geschokt door het nieuws dat er meerdere officials van de FIFA zijn opgepakt tijdens een jaarlijkse bijeenkomst in het Zwitserse Zürich. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond laten weten aan de NOS. Diverse hoge functionarissen van de mondiale voetbalbond worden verdacht van corruptie bij de toewijzing van de WK's aan Rusland en Qatar, de verkoop van televisierechten en het sluiten van marketingdeals en werden in een hotel meegenomen.

De bond wacht op een formele bevestigng van de situatie en zal dan met een officiële reactie komen. Bondsvoorzitter Michael van Praag wil nog niets kwijt over het nieuws. "Ik moet alles eerst eens lezen. Ik geef nu geen commentaar", zo luidde zijn reactie vanuit Warschau. Hij trok zich onlangs terug in de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. De verkiezing vindt komende vrijdag plaats. De huidige voorzitter Sepp Blatter is de favoriet ten opzichte van de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, maar zijn reputatie loopt wellicht weer wat meer schade op door de berichtgeving.

De door de Zwitserse politie opgepakte FIFA-officials worden waarschijnlijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar ze verdacht worden van corruptie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen