Wijnaldum geniet van Amsterdamse felicitaties bij Oranje

27 mei 2015, 11:01

Na een uitstekend seizoen meldde Georginio Wijnaldum zich deze week in een opperbeste stemming bij het Nederlands elftal. In voorgaande jaren moest de aanvoerder van kampioen PSV de collega-internationals van Ajax feliciteren met de landstitel, nu is het andersom. "Dat voelt heerlijk. Ik kom hier binnen als een kampioen. Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest.

Het was een prachtig jaar voor Wijnaldum en PSV. "De meeste punten, de meeste overwinningen, het jongste kampioensteam ooit. Talent van het jaar (Depay), speler van het jaar (Wijnaldum)", somt Wijnaldum op in gesprek met de NOS. Ook op persoonlijk vlak kijkt hij terug op een uitstekend seizoen. "Ik ben een completere speler geworden. Als je een WK speelt leer je natuurlijk veel. Dat heb ik meegenomen naar de club, samen met Depay."

In de voorgaande jaren was het soms best lastig voor Wijnaldum. "In mijn tweede seizoen bij PSV kwam ik op de bank terecht en voor het Nederlands elftal werd ik niet meer uitgenodigd", stelt de middenvelder, die het WK in Brazilië vorig jaar dreigde te missen door een hardnekkige rugblessure. "Ik lag er zeven maanden uit. Veel trainers zouden me niet hebben opgeroepen. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal wel. Hij gaf me een kans en die heb ik gepakt. Sindsdien is het écht snel gegaan met mij."

Of Wijnaldum bij PSV zal vertrekken, weet hij nog niet. "Die vraag krijg ik bij elk interview", zegt de aanvoerder van de Eindhovenaren, die zijn maatje Memphis Depay naar Manchester United zag gaan. "Depay vertelde me wel dat United een mooie club is. Wie weet kom ik daar ooit ook terecht", knipoogt Wijnaldum.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen