FIFA: congres en verkiezing gaan vrijdag gewoon door

27 mei 2015, 11:55   Bijgewerkt: 8 juni 2015, 20:51

De hele voetbalwereld is in rep en roer, omdat er woensdagochtend tijdens een inval bij een jaarlijkse vergadering meerdere FIFA-functionarissen opgepakt werden wegens corruptiepraktijken. Bovendien werd er een inval gedaan bij het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond, waarbij diverse documenten en computers in beslag werden genomen. Ondanks alle perikelen heeft de FIFA op een persconferentie laten weten dat de verkiezing van komende vrijdag 'gewoon' doorgaat.

Door alle problemen was iedereen benieuwd naar wat de FIFA zou doen met het congres van komende vrijdag, waar de verkiezing om het voorzitterschap van de mondiale voetbalbond zou plaatsvinden. "Het congres gaat gewoon door, het heeft niks met deze situatie te maken", bevestigde communicatiedirecteur Walter De Gregorio op de persbijeenkomst. "Veel mensen zien het anders, maar wat ons betreft gaat het gewoon door", aldus de vertegenwoordiger, die de geruchten dat Sepp Blatter de verkiezing wilde uitstellen ontkracht. "Dat is nooit aan de orde geweest. De verkiezing gaat door", herhaalt De Gregorio.

Blatter geldt als de grote favoriet om de strijd om het presidentschap te winnen van de Jordaanse prins Ali bin al-Hussein, maar zijn reputatie lijkt weer meer schade te hebben opgelopen door alle gebeurtenissen. "Maar Blatter is niet betrokken, dus hoeft hij niet af te treden. Als hij wordt herkozen, dan blijft hij de komende vier jaar de voorzitter van de FIFA. Blatter richt zich op het congres van de komende dagen", zegt De Gregorio.

De onrust doet Blatter niet heel veel, als we de communicatiedirecteur moeten geloven. "Joseph Blatter is ontspannen. Hij danst niet rond in zijn kantoor, maar verleent medewerking en is niet ongerust."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen