Roep om uitstel FIFA-verkiezing wordt steeds groter

27 mei 2015, 16:03

De FIFA liet op een persconferentie weten dat, ondanks alle problemen en corruptieperikelen, komende vrijdag het congres en de verkiezing om het voorzitterschap gewoon zijn doorgang zal vinden. Dit is bij diverse voetbalbonden in het verkeerde keelgat geschoten, waaronder bij de UEFA. De Europese voetbalfederatie overweegt om de FIFA om uitstel te vragen van de verkiezingen.

Het Uitvoerend Comité van de UEFA komt woensdagmiddag bijeen in Warschau voor een spoedoverleg. Het vraagstuk of de FIFA-verkiezing van vrijdag moet worden uitgesteld is een van de thema's die behandeld zal worden in de vergadering. Het Europese voetbalorgaan is geschokt door de gebeurtenissen in Zürich, waar meerdere officials van de wereldvoetbalbond werden opgepakt wegens corruptiepraktijken.

Er heerst in de gehele voetbalwereld verontwaardiging over de gang van zaken en de geluiden van corruptie bij de FIFA. Als het aan de Engelse voetbalbond FA ligt, dan wordt de verkiezing uitgesteld. "Het is een ernstige situatie voor de FIFA-leiding. We moeten ons afvragen of het allemaal wel kan doorgaan in de huidige omstandigheden", sprak bondsvoorzitter Greg Dyke. Stewart Regan, de voorzitter van de Schotse voetbalbond, claimt dat er vijf confederaties zijn die pleiten voor een uitstel van de verkiezing.

In de verkiezing gaat Sepp Blatter voor zijn vijfde ambtstermijn bij de FIFA. De huidige voorzitter neemt het op tegen de Jordaanse prins Ali Bin al-Hussein, die na het afhaken van Michael van Praag en Luis Figo de als enige overgebleven kandidaat is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen