UEFA wil FIFA-presidentsverkiezing definitief uitstellen

27 mei 2015, 19:53

Gianni Infantino, secretaris-generaal bij de UEFA, heeft bevestigd dat de Europese voetbalunie wil dat de FIFA de presidentsverkiezing die gepland staat voor komende vrijdag uitstelt. Dit naar aanleiding van de arrestatie van een aantal officials van de wereldvoetbalbond eerder op de dag in het Zwitserse Zürich op verdenking van corruptie.

De UEFA-lidstaten kwamen woensdag met spoed bijeen in Warschau, waar later op de dag de Europa League-finale tussen Sevilla en Dnjepr wordt gespeeld, om te praten over de situatie. Infantino liet na afloop van het onderhoud weten dat de UEFA wil dat de FIFA de verkiezing uitstelt. Bovendien dreigen de UEFA-landen het FIFA-congres te boycotten.

KNVB-voorzitter Bert van Oostveen is wel van mening dat de presidentverkiezing bij de FIFA gewoon door moet gaan komende vrijdag. "Alle voetbalbestuurders moeten nu maar eens tonen hoe ze er werkelijk over denken. Wat mij betreft gaan we dat vrijdag allemaal zien bij de stemming", zei hij eerder op de dag tegen Voetbal International.

De FIFA verklaarde kort na het bekend worden van de arrestaties dat de presidentsverkiezing tijdens het congres in Zürich niet uitgesteld zal worden. Sepp Blatter gaat voor zijn vijfde termijn als FIFA-voorzitter, hij heeft concurrentie van de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen