Arrestanten willen niet worden uitgeleverd aan VS

27 mei 2015, 21:24

Vrijwel alle in Zwitserland op verdenking van corruptie gearresteerde FIFA-officials vechten hun uitlevering aan de Verenigde Staten aan. Zes van de zeven functionarissen hebben de Zwitserse justitie laten weten dat zij niet willen voldoen aan het verzoek van de FBI. Eén arrestant wil wel uitgeleverd worden, dit gebeurt zo snel mogelijk. Voor de anderen krijgt de Amerikaanse aanklager veertig dagen de tijd om een formeel uitleveringsverzoek te doen.

De arrestanten zijn Jeffrey Webb (één van de vicevoorzitters van de FIFA), José Maria Marin (oud-voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond) en FIFA-leden Eduardo Li (Costa Rica), Eugenio Figueredo (Uruguay), Julio Rocha (Nicaragua), Costas Takkas (Kaaimaneilanden) en Rafael Esquivel (Venezuela). Zij waren in Zürich voor het FIFA-congres.

Op dat congres wordt komende vrijdag de presidentsverkiezing van de FIFA gehouden. Sepp Blatter gaat voor zijn vijfde termijn als preses van de mondiale voetbalbond, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein is de andere kandidaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen