Rusland niet blij met onderzoek: "Illegale poging van VS"

27 mei 2015, 23:24

Rusland is niet te spreken over het onderzoek van de FBI naar omkoping binnen de FIFA. Volgens de Amerikaanse justitie wordt er al jaren gefraudeerd bij de toewijzing van de WK's. Het eindtoernooi van 2018 is toegewezen aan Rusland. Hiernaar loopt momenteel ook een onderzoek van de Zwitserse autoriteiten, net als naar het WK van 2022 dat in Qatar gehouden zal worden.

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken is de actie van de FBI 'een illegale poging van Washington is om zijn eigen regels onrechtmatig buiten de VS op te leggen'. "We hopen niet dat dit een schaduw werpt over de FIFA-besluiten", citeert de NOS het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. "De toewijzing van het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland was volgens de FIFA-regels. Rusland werkt volledig mee aan onderzoeken van de competente autoriteiten."

"We zijn bereid alles openbaar te maken", voegde de Russische minister van Sport Vitaly Mutko daar aan toe. Hij is tevens lid van het uitvoerend comité van de FIFA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen