Spanje komend seizoen met vijf ploegen in CL

27 mei 2015, 23:53

Spanje heeft volgend seizoen vijf clubs in de Champions League. Sevilla FC was woensdag in Warschau in de finale met 3-2 te sterk voor Dnjepr en sleepte daarmee de Europa League in de wacht, een prestatie die sinds deze jaargang wordt beloond met een ticket voor de groepsfase van de Champions League voor het voetbaljaar erop.

FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid zijn als top-drie van La Liga ook gelijk toegelaten tot de poulefase van de Champions League. Nummer vier Valencia moet de vierde voorronde van het miljoenenbal in. Als de equipe uit de sinaasappelstad die winnend afsluit, dan vestigt Spanje een record: nooit eerder was een land met vijf teams actief in de groepsronde van de Champions League.

Engeland maakte er in het seizoen 2005/2006 wel kans op, maar Everton overleefde de laatste voorronde tegen Villarreal niet, waarmee het zich niet bij Chelsea, Manchester United, Arsenal en Liverpool in de poulefase van de Champions League wist te voegen. Laatstgenoemde club won in het seizoen 2004/2005 Europa's grootste clubtoernooi, maar greep in de competitie naast een CL-ticket. Uiteindelijk kregen The Reds een wildcard voor de eerste voorronde, de titelverdediger was destijds nog niet automatisch geplaatst voor de CL.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen