Vlaar: "FA Cup-winst kan goede reden zijn om te blijven"

28 mei 2015, 08:12

Komende zaterdag speelt Ron Vlaar een van de mooiste wedstrijden in zijn voetbalcarrière. De centrale verdediger neemt het dan met Aston Villa op tegen Arsenal, in de finale van de FA Cup. Mocht onze landgenoot de prijs in de wacht slepen met de club uit Birmingham, dan sluit hij een contractverlenging op Villa Park niet uit. Verlengt hij niet, dan is hij komende zomer transfervrij.

"Als we de FA Cup winnen ten koste van Arsenal en Europa ingaan, is dat een nieuwe uitdaging. Het zou een reden kunnen zijn om bij Aston Villa te blijven", laat Vlaar optekenen in De Telegraaf. "Maar misschien verleng ik mijn contract sowieso wel, want er is de laatste maanden veel ten goede veranderd. Bovendien moet je niet onderschatten hoe groot de club Aston Villa is. De laatste jaren zijn we een paar keer goed weggekomen door niet te degraderen. Maar ik heb het gevoel dat de toekomst er rooskleurig uitziet."

Na de FA Cup-eindstrijd komt de focus bij Vlaar op het Nederlands elftal te liggen. "Met die beker op zak kom je toch wat lekkerder binnen bij Oranje", zegt de verdediger, die nog geen uitpuilende prijzenkast heeft. "Het is tijd om die te vullen, want ik heb nog niet heel veel gewonnen. De persoonlijke doelen die ik mezelf heb gesteld, zoals me in de EK- en WK-selectie spelen, heb ik eigenlijk wel altijd gehaald."

"De FA Cup is een geweldig grote prijs", vervolgt Vlaar. "Die trofee en de KNVB-beker zijn onvergelijkbare grootheden. Ik kan het niet eens uitleggen. Maar de historie en de beleving - zelfs tegen een vierdedivisionist kun je het loodzwaar hebben - maken het toernooi uniek. Daar kun je je als buitenlander voor je komst naar de Premier League niets bij voorstellen", aldus de verdediger, die weet dat het Southampton van Ronald Koeman zich bij een nederlaag van Villa plaatst voor de Europa League. "Maar het spijt me voor hem. Het is toch echt Aston Villa dat zich voor Europees voetbal plaatst", knipoogt Vlaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen