Labyad bekomen van schrik: "Hij kan gewoon spelen"

28 mei 2015, 08:25

Zakaria Labyad kreeg deze week uiterst vervelend familienieuws te horen, maar de vleugelaanvaller kan gewoon in actie komen namens Vitesse in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen sc Heerenveen. Zijn 25-jarige broer was afgelopen maandag in Utrecht betrokken bij een ernstig ongeluk met de BMW van Labyad, waarbij de bestuurder en twee passagiers gewond raakten.

Labyad miste de woensdagtraining van Vitesse, maar vormt geen vraagteken voor het eerste duel met Heerenveen, dat donderdagavond in het Abe Lenstra Stadion gespeeld wordt. "Zakaria is natuurlijk erg geschrokken. Het gaat gelukkig goed met zijn broer en met de twee meiden die ook in de auto zaten. Daarom kan hij gewoon spelen", legt trainer Peter Bosz uit in De Telegraaf.

In tegenstelling tot Labyad ontbreekt Renato Ibarra wel bij Vitesse. Wallace is zijn vervanger. Mogelijk speelt Bertrand Traoré zijn laatste wedstrijden voor Vitesse. "Dit zijn de twee belangrijkste wedstrijden van het jaar. We moeten winnen om iets over te houden aan dit lange seizoen. We hebben geweldig gespeeld in de tweede seizoenshelft en moeten het nu ook positief afsluiten. Daar hebben we een heel jaar lang hard voor gewerkt", aldus Bosz.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen