Aziatische voetbalbonden blijven Sepp Blatter steunen

28 mei 2015, 09:43   Bijgewerkt: 28 mei 2015, 13:09

De reputatie en het imago van de FIFA en haar voorzitter Sepp Blatter krijgen deze week flinke tikken te verduren, maar dat weerhoudt de Aziatische voetbalbonden er niet van om de baas van de wereldvoetbalbond te blijven steunen. De Aziatische voetbalconfederatie AFC heeft donderdag in een statement laten weten dat het Blatter blijft steunen in zijn strijd om herverkiezing.

De AFC stelt dat het teleurgesteld en verdrietig is vanwege het feit dat er woensdag meerdere FIFA-functionarissen werden opgepakt wegens corruptie. "Maar we zijn tegen een uitstel van de FIFA-verkiezing die vrijdag plaatsvindt", geeft de AFC aan op haar website. "Bovendien herhaalt de AFC dat het achter FIFA-voorzitter Sepp Blatter blijft staan. We blijven bij het besluit dat we in 2014 hebben genomen."

De Aziatische voetbalconfederatie schorste secretaris-generaal Alex Soosay eerder deze maand, nadat er geluiden van corruptie rond hem te horen waren. "De AFC is tegen alle vormen van corruptie in het voetbal en steunt de acties van de onafhankelijke ethische commissie van de FIFA, die optreden tegen kwalijke zaken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen