Feyenoord en Excelsior uit elkaar: "Was niet veel van over"

28 mei 2015, 09:54

Na 1 juli zullen Feyenoord en Excelsior niet meer met elkaar samenwerken. Beide Rotterdamse clubs hebben hun samenwerkingsverband verbroken en gaan zodoende bijna de laatste maand van hun partnerschap in. De twee clubs werkten afgelopen jaren nauw samen, wat tot uiting kwam in de (gezamenlijke) regionale jeugdopleiding en het uitlenen van spelers en trainers.

Feyenoord-directeur Eric Gudde stelt dat de samenwerking veel goed heeft opgeleverd, maar dat het een geschikt moment is om deze te beëindigen. "Vanaf de start is de samenwerking voor beide partijen vruchtbaar gebleken. Er zijn tal van spelers te noemen die hun eerste stappen in het betaalde voetbal bij Excelsior hebben gezet en vervolgens naar De Kuip zijn gegaan. Voor Feyenoord leverde dat waardevolle spelers op voor de eigen selectie of om te verkopen aan andere clubs, terwijl de samenwerking Excelsior in staat stelde om sportieve successen te boeken. We kijken dan ook met een goed gevoel terug op de samenwerking", aldus Gudde op het digitale thuis van Feyenoord.

Ferry de Haan, de directeur van Excelsior, kan zich wel in de woorden van Gudde vinden. "De laatste jaren is het voetballandschap veranderd en dat geldt ook voor Feyenoord en Excelsior. We varen tegenwoordig allebei meer een eigen koers, waarbij andere keuzes worden gemaakt. In goed overleg zijn wij daarom tot de conclusie gekomen dat van de oorspronkelijke samenwerking niet veel meer over was en dat het beter was om dat wat er formeel nog lag te verbreken. Feyenoord en Excelsior hebben nog steeds goed contact met elkaar en we weten elkaar te vinden, maar de samenwerking zal geen officiële status meer hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen