Blatter voert crisisoverleg met zes continentale bonden

28 mei 2015, 13:12

Sepp Blatter heeft vandaag (donderdag) in het Zwitserse Zürich een crisisoverleg met vertegenwoordigers van de zes continentale bonden gearrangeerd. De voorzitter van de FIFA heeft de problematiek binnen de wereldvoetbalbond met de voetbalconfederaties besproken. De arrestatie van een aantal FIFA-officials vormde uiteraard een prominent thema op de agenda van de bespreking.

Daags voor de presidentsverkiezingen van het mondiale voetbalorgaan heeft Blatter de zes continentale federaties bijeen geroepen om het over de juridische onderzoeken naar de van corruptie verdachte FIFA-functionarissen te hebben. De baas van de wereldvoetbalbond zou aanvankelijk aanwezig zijn op een congres van de FIFA en een vergadering van de UEFA, maar het spoedoverleg had de prioriteit bij de Zwitser.

Ondertussen is duidelijk geworden dat Blatter in de corruptiezaak voorlopig niet gehoord zal worden door het Zwitserse openbaar ministerie. "Het is vandaag niet voorzien om Blatter te horen", stelt een woordvoerder van het OM. Meerdere bestuurders van de FIFA werden opgepakt en worden ondervraagd, maar Blatter is zelf niet als verdachte aangemerkt. Hij kan daardoor gaan en staan waar hij wil. De geruchten dat hij Zwitserland niet uit zou mogen gaan berusten niet op de waarheid.

FIFA

FIFA

Het is nog niet duidelijk wat er uit de crisisvergadering van Blatter met de zes continentale voetbalbonden is gekomen. Wat wel duidelijk is, is dat Blatter voorlopig niet in het openbaar zal verschijnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen