Benitez vertrekt bij Napoli en is beschikbaar voor Real

28 mei 2015, 13:28

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel gemaakt: Rafael Benitez trekt na het seizoen de deur achter zich dicht bij Napoli. Dat heeft de Spaanse coach aangekondigd op een persconferentie. De weg lijkt nu voor hem vrij te zijn om bij Real Madrid aan de slag te gaan. Er waren al hardnekkige geruchten te horen dat hij de opvolger zou worden van Carlo Ancelotti, die ontslagen werd bij de Madrileense topclub. Deze geruchten kunnen op korte termijn dus wel eens werkelijkheid worden.

Aan de zijde van president Aurelio De Laurentiis kondigde Benitez zijn exit bij Napoli aan. "Ik wil de voorzitter, de club en de fans bedanken. Ik ben, na twee jaar, klaar met mijn ervaring bij Napoli. We spelen komende zondag nog een zeer belangrijke wedstrijd en ik wil mijn twee seizoenen hier eindigen met een overwinning. Het is treurig om een club te verlaten waar men je vanaf het begin goed behandeld heeft. Dat is zeker het geval bij Napoli", aldus de trainer.

Benitez lijkt, gezien zijn achtergrond, de ideale kandidaat voor de openstaande vacature bij Real Madrid. De geboren Madrileen speelde in de jeugd en het tweede elftal van de Spaanse topclub en had als coach diverse jeugdteams van de club onder zijn hoede. Daarna maakte hij naam bij onder meer Valencia, Liverpool, Inter en Chelsea, voordat hij in 2013 bij Napoli tekende. Zijn erelijst is indrukwekkend: met Valencia won hij twee landstitels en de UEFA Cup, met Liverpool de Champions League, met Inter het WK voor clubs en met Chelsea de Europa League. Bovendien won hij met Liverpool en Napoli het nationale bekertoernooi, respectievelijk de FA Cup en Coppa Italia.

Ook Jürgen Klopp en Zinedine Zidane werden genoemd als mogelijke nieuwe trainers van Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen