Van Praag en Van Oostveen bepalen strategie met UEFA

28 mei 2015, 13:47

De UEFA is haar strategie aan het uitstippelen voor het 65ste congres van de FIFA, waar komende vrijdag de voorzitter van de mondiale voetbalfederatie gekozen wordt. In het kader hiervan zijn de leiders van de 53 voetbalbonden die aangesloten zijn bij de UEFA donderdag bijeengekomen om het over het FIFA-corruptieschandaal en de gevolgen daarvan te hebben.

Onder enorme belangstelling van de media hebben delegaties van de UEFA-leden zich in het Kameha Grand hotel van Zürich verzameld. Namens de Nederlandse voetbalbond schuiven voorzitter Michael van Praag en directeur Bert van Oostveen aan bij de bijeenkomst. Daags voor het spoedoverleg van vandaag (donderdag) nam de UEFA een standpunt in over de FIFA-verkiezingen. Toen werd er gesteld dat de Europese voetbalbond een uitstel van de verkiezing wilde aanvragen.

De UEFA pleit ervoor dat de presidentsverkiezingen met een half jaar worden uitgesteld. Dit in verband met de verhalen over corruptie bij de FIFA. Meerdere functionarissen van de wereldvoetbalbond zijn opgepakt wegens gesjoemel bij de toewijzing van de WK's aan Rusland (2018) en Qatar (2022), de verkoop van televisierechten en het sluiten van marketingdeals.

Mocht de FIFA niets doen met de wens van de UEFA, dan overweegt het Europese voetbalorgaan de verkiezingen zelfs helemaal te boycotten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen