Blatter: "Ik kan niet iedereen in de gaten houden"

Ger
28 mei 2015, 17:44   Bijgewerkt: 28 mei 2015, 18:13

Sepp Blatter heeft op het FIFA-congres in Zürich benadrukt niet aan opstappen te denken. De positie van de voorzitter van de mondiale voetbalbond is deze week zwaar onder druk komen te staan. Ondanks het schandaal waarmee de FIFA te maken heeft, wil de Zwitser vrijdag graag herkozen worden. Hij ziet zichzelf als de geschikte persoon om de noodzakelijke veranderingen te stroomlijnen.

"Velen houden me verantwoordelijk, maar ik kan niet iedereen in de gaten houden", verwijst Blatter naar de aanhoudingen die vlak voor het congres plaatsvonden. "Dit zijn ongekende en moeilijke tijden voor de FIFA. Acties van individuen brengen een schande en vernedering over het voetbal en vragen om actie en verandering van ons allemaal. We kunnen niet toelaten dat de reputatie van de FIFA wordt verslechterd. Het moet nu stoppen. We moeten het vertrouwen in onze organisatie herstellen. Ik ben verantwoordelijk voor de reputatie en ook voor het vinden van oplossingen."

"Op dit congres hebben we morgen een kans om een lange en moeilijke weg in te slaan op weg naar verbetering", aldus Blatter. "Het draait nu om solidariteit en eenheid. We houden allemaal dit spelletje en niet vanwege hebzucht of macht. De mensen die corrupt zijn in het voetbal zijn in de minderheid. We zullen samenwerken met alle autoriteiten om te zorgen dat iedereen die iets verkeerds heeft gedaan gestraft wordt. Er is geen ruimte voor corruptie bij de FIFA."

Eerder liet UEFA-preses Michel Platini al weten dat Blatter ondanks alle schandalen niet van plan is zich terug te trekken voor de verkiezing. "Hij zei 'we kennen elkaar goed, maar het is te laat. Ik kan niet weggaan", aldus Platini. Op het congres gaat de strijd om de hoogste positie bij de FIFA tussen Blatter en de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen