Wilmots praat met Schalke: "Iedereen heeft zijn carrière"

Ger
28 mei 2015, 21:40

Marc Wilmots lijkt de nationale ploeg van België te gaan verlaten voor Schalke 04. De bondscoach van de Rode Duivels geeft toe gesproken te hebben met de Duitse club, waarvoor hij ook als speler uitkwam. In het huidige contract van Wilmots is een opstapclausule opgenomen.

Schalke ziet de Belgische keuzeheer als een geschikte kandidaat om Roberto Di Matteo op te volgen. De Italiaan moest vertrekken wegens teleurstellende resultaten. "Ja, "Schalke heeft contact met mij gezocht. Maar ik zal niet onderhandelen voor 12 juni", verwijst Wilmots tegenover Sporza naar de komende interlands van België. Op 7 juni oefent de ploeg tegen Frankrijk, vijf dagen later wacht het EK-kwalificatieduel met Wales. Wilmots: "Ik concentreer me op deze twee wedstrijden met de Duivels. Wat er daarna gebeurt, zien we wel."

De oud-international heeft bij de Belgische voetbalbond nog een contract tot de zomer van 2018. "Toen ik tekende, heb ik gezegd dat ik mijn contract van twee jaar sowieso zou uitdienen. Toen ik mijn contract verlengd heb, heb ik dat niet gezegd. Ik ben altijd eerlijk geweest", aldus Wilmots. "In mijn contract staat een opstapclausule. Voor een bepaald bedrag kan ik weg. Of ik me dan geen zorgen maak over de spelers? Iedereen heeft zijn carrière. Dat is voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen