Van Praag 'te laat': "Dan was ik zeker FIFA-preses geworden"

29 mei 2015, 08:38   Bijgewerkt: 29 mei 2015, 09:29

Michael van Praag kwam in zijn strijd om het voorzitterschap van de FIFA tijd tekort. Dat laat de Nederlander weten in De Telegraaf. Van Praag is ervan overtuigd dat hij preses van de wereldvoetbalbond had kunnen worden als hij zichzelf eerder als kandidaat naar voren geschoven had.

Van Praag sluit uit dat hij over vier jaar nog een poging gaat wagen om FIFA-preses te worden. "Nee, ik had het twee jaar eerder moeten doen. Dan was ik honderd procent zeker de nieuwe FIFA-president geworden", beweert hij. De Nederlander legt uit waarom hij daar zo zeker van is: "Nu had ik te weinig tijd om alle leden te leren kennen. Ik ben erachter gekomen dat het bij de meeste voetbalbestuurders niet om je programma gaat, maar of ze je kennen en vertrouwen. De vier maanden vanaf januari waren daarvoor te kort."

Een week voor de presidentsverkiezingen besloot Van Praag om zijn kandidatuur in te trekken. Hij steunt nu prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië, de enige uitdager van de zittende preses Sepp Blatter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen